סגל, צוות וסגל אורח

מנהלים

ד"ר עדי ניר-שגיא

מנהלת מרכז מנדל למנהיגות בנגב

ד"ר עדי ניר-שגיא היא פסיכולוגית חינוכית בכירה ומוסמכת במנהל ציבורי. לעדי תואר דוקטור בחינוך מאוניברסיטת בן גוריון בנגב, תואר שני בפסיכולוגיה חינוכית מהאוניברסיטה העברית בירושלים, ותואר שני נוסף במנהל ציבורי מבית הספר לממשל על שם ג'ון קנדי באוניברסיטת הרווארד בארה"ב, שעשתה כעמיתת קרן וקסנר. תחומי המומחיות של עדי כוללים הובלת תהליכים פסיכולוגיים מערכתיים, הובלת שינויים במערכות, פיתוח זהות ותרבות מקצועית, והכשרה פרטנית וקבוצתית למנהיגות. עדי ניהלה את בית ספר מנדל למנהיגות חינוכית בשנים 2012-2008. בעבר כיהנה כפסיכולוגית הראשית של משרד החינוך.


ד"ר רותם ברסלר גונן

חברת סגל ומנהלת תוכנית מנדל למנהיגות בכירה בנגב

ד"ר רותם ברסלר גונן היא ילידת באר שבע וכיום תושבת הנגב. היא חוקרת ומרצה בתחום מנהל ומדיניות ציבורית באוניברסיטה העברית בירושלים ובאוניברסיטת בן גוריון בנגב. היא השלימה את לימודי הדוקטורט ב-2005 ב-London School of Economic and Political Science בחקר המינויים הפוליטיים בשלטון המקומי. מחקריה עוסקים בסוגיות של מנהל ופוליטיקה בשלטון המקומי, בקשר שבין השלטון המקומי לשלטון המרכזי, ובאתגרי הדמוקרטיה המקומית. רותם מנהלת תוכנית להכשרת ראשי רשויות בבית הספר למדיניות ציבורית ע"ש פדרמן באוניברסיטה העברית בשיתוף משרד הפנים. היא משמשת זה עשור כיועצת למשרדי ממשלה, ובראשם משרד הפנים, וכן כיועצת לרשויות המקומיות בתחומים מגוונים.


ד"ר חגית דמרי

חברת סגל ומנהלת תוכנית מנדל למנהיגות תרבות בנגב

ד"ר חגית דמרי היא בעלת תואר דוקטור בסוציולוגיה ואנתרופולוגיה מאוניברסיטת בן-גוריון, ובה היא מרצה בתוכנית ללימודי מגדר. מחקריה עוסקים ביחסים שבין תרבות, תודעה וגופניות ומתמקדים באופנים שבהם מטביעים משאים ומתנים תרבותיים/פוליטיים את חותמם על הגוף. חגית כיהנה כמנכ"לית עמותת הגר והובילה מהלך של פיתוח והקמה של מערכת חינוך דו-לשונית יהודית-ערבית בעיר באר שבע. היא יזמה וניהלה את הפקת אנתולוגיית סיפורי הילדים הראשונה שנכתבה בישראל בעברית וערבית וראתה אור בשני כרכים: "תה מתוק עם נענע" ו"אני משם". מעת לעת היא מעורבת בפרויקטים אמנותיים כיועצת קונספטואלית וכיוצרת של טקסטים לתערוכות.


ישראל שורק

חבר סגל, מנהל תוכנית מנדל למנהיגות אזורית בדימונה, ערד והנגב המזרחי ומנהל תוכנית מנדל למנהיגות רפואית לנגב

​​ישראל שורק הוא בוגר מחזור ב' של בית ספר מנדל למנהיגות חינוכית. לימד פילוסופיה ופילוסופיה של החינוך באוניברסיטה העברית בירושלים ובסמינר הקיבוצים. ייסד וערך את כתב העת "אפורמלי" – במה לסוגיות חברה, חינוך ומנהיגות, וריכז את פורום "כבוד האדם" במכון ון ליר בירושלים. בשנת 1999 הצטרף לסגל מכון מנדל למנהיגות וכיהן בו בשורת תפקידים, בהם דיקן העמיתים בבית ספר מנדל למנהיגות חינוכית ומנהל תוכנית מנדל לפיתוח מנהיגות חינוכית בצה"ל. בשנת 2007 הקים שורק את "במחשבה תחילה" – המכון לפילוסופיה ולחקר הפרקטיקה, ועמד בראשו. במסגרת המכון פרסם עם עמיתיו את הספר "דרך כפר" המעגן השקפת עולם חינוכית חובקת-ילד, וקובצי עיון לסגלים רפואיים. שורק עוסק בין היתר בהכשרת מנחי קבוצות ובשילוב תיאטרון ופילוסופיה. בין פרסומיו: "ערכים" (הוצאת "צמתים", 1997) ו-"פילוסופיה כמדע מעשי" (בספר "מעשה בחינוך", 2003). בשנת 2009 ישראל הצטרף כחבר סגל למרכז מנדל למנהיגות בנגב, ובו ניהל תוכניות מנהיגות ולימד פילוסופיה. בשנים 2018-2016 שימש שורק עורך כתב העת "הד החינוך".


סגל

ד"ר עינב אייזיקוביץ'-עודי

חברת סגל

ד"ר עינב אייזיקוביץ'-עודי היא חוקרת, אשת חינוך ופעילה חברתית. בעלת תואר שלישי בחינוך מתמטי מאוניברסיטת בן גוריון (2011) ומחקר בתר-דוקטורט בבית הספר לחינוך של אוניברסיטת הרווארד בארצות הברית. כמו כן היא בוגרת קרן אייסף ומכון מופ"ת, ומומחית בהובלת קהילות ידע וחקר פרקטיקה. מחקריה של עינב עוסקים בחקר הוראת המתמטיקה ובהשפעות שילובים מולטי-דיסציפלינריים על פיתוח סגלי הוראה בחינוך בכלל ובחינוך מתמטי בפרט. נוסף על תפקידה בקרן מנדל ישראל, עינב עוסקת מזה כעשור בפיתוח של סגלי הוראה ושילוב התקשוב בחינוך המתמטי במכון דוידסון לחינוך מדעי שבמכון ויצמן. במסגרת תפקידה היא מובילה את הנושאים הבאים: פיתוח מודלים, כלים וקורסים להוראה היברידית ולמידה מרחוק, פיתוח מודעות לשוויון מגדרי בלימודי המתמטיקה, הנחיית קהילות מורים, הבניית קורסים ומתודולוגיות לפיתוח מקצועי והובלת כנסים מקצועיים בנושאים אלו. בנוסף עינב מתנדבת בעמותת "ניצוצות" לפיתוח מוטיבציה ופוטנציאל מקצועי באמצעות התנסות פעילה אצל בני ובנות נוער, שם מתמקדת בפיתוח מודעות לשוויון מגדרי דרך לימודי מתמטיקה. עינב לקחה חלק במהלך החינוכי ״השקפה״, כחוקרת ומנחה במעבדה לחקר פדגוגי באוניברסיטת בן גוריון בנגב. הנחיית קהילות מורים בבתי ספר שונים ברחבי הנגב חשפה את עינב לאתגרים של האוכלוסיות השונות בנגב ולפוטנציאל הגלום בהן. התנסות זו גיבשה בתוכה את הרצון לקחת חלק בהובלת שינוי ופיתוח מנהיגות בנגב.


ד"ר קאסם אלצראיעה

חבר סגל

ד"ר קאסם אלצראיעה הוא חוקר ומרצה בעל תואר שלישי בלימודי המזרח התיכון מאוניברסיטת בן-גוריון בנגב, ובתר-דוקטורט מהפקולטה ללימודי אסיה והמזרח התיכון באוניברסיטת קיימברידג' באנגליה. המחקר של קאסם ממוקם בממשק שבין לימודי אסלאם, היסטוריה אינטלקטואלית עכשווית ופוליטיקה של המזרח התיכון. מחקריו עוסקים בסוגיות עכשוויות של אזרחות, דמוקרטיזציה ורפורמיזם בעולם הערבי, תוך התמקדות מיוחדת במדינות המפרץ. נוסף על כך הוא חוקר את תהליכי השינוי שעוברת האוכלוסייה הערבית-הבדואית בנגב בעשורים האחרונים, ומפרסם מאמרים ופרקים בספרים העוסקים בנושאים של דת ומדינה, מיעוטים ומנהיגות. קאסם הוא ממייסדי עמותת עהד – אקדמאים לקידום החברה הערבית בנגב, וממייסדי בית הספר התיכון עהד למצוינות במדעים בחברה הערבית-הבדואית בנגב.


פרופ' סמדר בן אשר

חברת סגל

פרופ' סמדר בן אשר היא פסיכולוגית חינוכית מומחית. סמדר מרכזת את תחום ההנחיה וההדרכה במרכז מנדל למנהיגות בנגב ומפתחת תחום המרחב הבין-אישי. כמו כן, היא מנחה ומלווה עמיתים בפרויקט הגמר שלהם, ואת הלמידה של מנהיגים בתחום החינוך, לרבות מפקחי משרד החינוך, מרכזי פסגה וקבוצות מקצועיות. בעבר ניהלה סמדר שירותים פסיכולוגים חינוכיים (שפ"ח אשכול ובני שמעון) והייתה הפסיכולוגית המחוזית של משרד החינוך בדרום. סמדר מרצה בכירה בתוכנית לייעוץ חינוכי (MEd) במכללת אחווה ומרצה מן החוץ באוניברסיטת בן גוריון בנגב בתוכניות לתואר שני בייעוץ חינוכי. מחקריה עוסקים בתחום הפסיכולוגיה החברתית בתחומי הדרה של קבוצות מיעוט, שכול, אובדן ומשברים אישיים וחברתיים. סמדר ערכה את הספר "ייצוגים חברתיים בישראל" (הוצאת המכון לציונות, אוניברסיטת בן גוריון בנגב, 2007) וחיברה את הספר "צלול ועכור בפרשת הקישון" (הוצאת הקיבוץ המאוחד, ספרית הפועלים ומופת, 2015). ספרה החדש "כוכב" המביא את סיפורן האישי של נשים בדואיות פורצות דרך יצא לאור ב 2020 (הוצאת מופת).


ד"ר גילי (מבצרי) זיוון

חברת סגל

ד"ר גילי (מבצרי) זיוון עוסקת שנים רבות בחינוך, בהוראת מקרא, בתלמוד, במדרש ובמחשבה יהודית. בשנים 2008-2001 ניהלה את "מרכז יעקב הרצוג ללימודי יהדות" בעין צורים. בשנים אלו הקימה, יחד עם שותפיה לדרך, את המכינה הקדם-צבאית לבנות דתיות "צהלי" ואת תוכנית "אופק" לזהות יהודית לסטודנטים דוברי רוסית. גילי היא פעילה חברתית בתחומים של דו-קיום יהודי-ערבי, ופעילה למען שיתופן של נשים בטקסי חיים, לימוד תורה והנהגה. היא שימשה כחברת ועד "קולך" (תנועת נשים דתיות פמניסטיות), וחברת מזכירות "עוז ושלום" (תנועת השמאל הדתית בישראל). גילי פרסמה מאמרים רבים בנושאי אמונה בעידן של ספקות, דת ופלורליזם, אמונה נוכח שכול, ציונות דתית, דת ומגדר ועוד. בשנת 2005 יצא ספרה "דת ללא אשליה", שהוא עיבוד לעבודת הדוקטורט שלה. לאחרונה היא מתמקדת בעיקר בחקר זרמים בציונות הדתית. כיום גילי היא חברת סגל אורח בבית ספר מנדל למנהיגות חינוכית בירושלים ובמרכז מנדל למנהיגות בנגב. כמו כן היא מנחה בתי מדרש ומרצה במסגרות שונות. היא חברת קיבוץ סעד, ובו פועלת למען שיתוף נשים במרחב הדתי ומרכזת בהתנדבות את פעילות קבוצת "רוקמות" בשדרות. בשעות הפנאי היא מציירת, והציגה עד כה בשמונה תערוכות יחיד.


ד"ר הדס קידר

חברת סגל

ד"ר הדס קידר היא יזמית תרבות, אוצרת וחוקרת בתחום האוצרות. מחקרה דן בהיבטים של אמנות מקומית באזורים מרוחקים ממרכזים תרבותיים דומיננטיים. כדוקטורנטית לאוצרות בתוכנית משותפת לאוניברסיטת רדינג בבריטניה ולאקדמיה לאמנות בציריך (ZHDK) בשוויץ, הדס מתמקדת באזור הנגב ובפעולות תרבותיות שיתופיות שהתקיימו בו בעבר ובעת הזאת. הדס היא בת ערד ובוגרת תואר ראשון ושני באמנות מבצלאל ומאוניברסיטת מידלסקס בלונדון. במסגרת זכייתה במלגה "אמנית בקהילה" מטעם משרד התרבות, הדס הקימה בערד, בשיתוף עם העירייה, את תוכנית שהות האמן "ערד אמנות אדריכלות ואת "המרכז לאמנות עכשווית בערד". הדס חתומה על שורה של יוזמות עצמאיות בבניינים ריקים בתל אביב, בהם: "מסע לכוכב קדמוני", "הפיקוד העליון", "מן המסד ועד הטפחות" ו"שביל החלב". היא השתתפה ואצרה תערוכות בגלריות ובמוזיאונים בארץ ובחו"ל בהם "קציר קיץ" (מוזיאון ישראל), "בחזרה לטימבקטו" (IFA ברלין) ו- “Rulers” (מרכז קמדן לאמנות, לונדון). היא ניהלה והשתתפה בימי עיון וכנסים, בהם: "אמנות, כוח וידע" (מוזיאון תל אביב לאמנות); "אמנות ומחאה" (מוזיאון ישראל) ו"אמנות ופוליטיקה בעת הזו" (מכון ון ליר). משנת 2019 הדס מנהלת ואוצרת את "סטודיו בנק" – מתחם אמנות הכולל חללי עבודה ותצוגה וממוקם בבניין רב קומות בתל אביב. כמו כן היא מרצה במחלקה לתרבות חזותית וחומרית בבצלאל.


ד"ר רות קלדרון

חברת סגל

ד"ר רות קלדרון היא אשת חינוך וחוקרת תלמוד הפועלת לקידום תרבות עברית ישראלית ויהודית, לטיפוח לומדי תורה בעולם החילוני, ולעיצוב מרחב ציבורי הומניסטי ליברלי ועשיר בתרבות. שירתה כחברת כנסת וסגנית יו"ר הכנסת ה-19 מטעם מפלגת "יש עתיד". ייסדה את בית מדרש "אלול" בירושלים ואת "עלמא – בית לתרבות עברית" בתל אביב. כמו כן שימשה ראש אגף תרבות וחינוך בספרייה הלאומית. על פועלה זכתה בפרס "אבי-חי", בפרס רוטברג בחינוך יהודי ובתוארי דוקטור לשם כבוד מאונ' ברנדייס, מבית המדרש לרבנים JTS בניו יורק, מבית המדרש של התנועה ליהדות מתחדשת בפילדלפיה ומהמכללה העברית בבוסטון. ספריה: "השוק. הבית. הלב"; ו"אלפא ביתא תלמודי" מציעים קריאה אישית באגדות התלמוד. ספרי הילדים "סיפור על גשם" ו"הנסיכה והאבן" מציעים עיבוד של אגדות תלמודיות וחסידיות לילדים. בעלת תואר מוסמך ותואר דוקטור מהחוג לתלמוד באוניברסיטה העברית בירושלים. בוגרת מחזור א' של בית ספר מנדל למנהיגות חינוכית.


סגל אורח, מנחים ויועצים

ד"ר מוחמד אלנבארי

יועץ

ד"ר מוחמד אלנבארי הוא יזם חברתי ואיש ציבור בעל ניסיון רב בשינוי חברתי בשלטון המקומי ובחברה האזרחית. בשנים 2018-2004 שימש כראש המועצה המקומית חורה ולאורך השנים פועל מתוך מחויבות עמוקה לשיפור איכות החיים בחברה הערבית-בדואית בנגב בדרכים חדשניות ופורצות דרך – על-ידי קידום תעסוקת נשים, חינוך מדעי וטכנולוגי, פיתוח תשתיות ועוד. על פועלו במועצה המקומית חורה זכה בתואר אביר השלטון המקומי מטעם התנועה לאיכות השלטון. מוחמד יזם, ייסד ושימש יו"ר פרויקט "ואדי עתיר" – מיזם חקלאות מדברית המבוסס על עקרונות הקיימות של המעבדה הבינלאומית לקיימות, תוך שילוב היבטים קהילתיים, סביבתיים, טכנולוגיים וכלכליים. המיזם מיישם עקרונות של קיימות וממנף את הידע, הערכים והשאיפות הבדואיות המסורתיות על-ידי שילוב טכנולוגיות מתקדמות וידע מדעי בן-זמננו. כמו כן הוא יו"ר הוועד המנהל של עמותת "כוכבי המדבר", הפועלת לפיתוח מנהיגות בדואית צעירה פורצת דרך; יושב בחבר הנאמנים של המכללה האקדמית אחווה; וחבר הוועד המנהל של אוניברסיטת בן-גוריון בנגב. במקביל לתפקידו במרכז מנדל למנהיגות בנגב, מוחמד משמש יו"ר מייסד של עמותת "ינאביע" ליזמות חברתית-כלכלית, הפועלת לצד משרדי ממשלה, רשויות מקומיות, ארגוני מגזר שלישי וארגוני המגזר העסקי כדי להביא לקידום החברה הערבית-בדואית בנגב כך שתהווה מנוע צמיחה משמעותי בנגב. בתור חבר סגל אורח במרכז מנדל למנהיגות בנגב יהיה ד"ר מוחמד אלנבארי מוקד חשוב להשראה וידע בתחומי עשייה מנהיגותית משמעותית ובת-קיימא בהווה, הובלת שינוי הצומח מהשטח, וכן בנושאי מנהל ציבורי ואתגרי המנהיגות בחברה הערבית-בדואית בנגב.


ד"ר דוד משה ביטון

חבר סגל אורח

ד"ר דוד משה ביטון הוא איש חינוך, חוקר ומרצה. מחקריו עוסקים בפסיקת ההלכה של חכמי מרוקו, בהגות של חכמות וחכמים בארצות האסלאם ובמסורתיות בעולם היהודי. בין פרסומיו: הספר "'הדין, השכל והזמן': מנהיגות, הלכה ומטא-הלכה בתורת הרב יוסף משאש" (הוצאת המכון הישראלי לדמוקרטיה, 2021). דוד הוא חבר סגל בקריה האקדמית אונו, ובה הקים וניהל את החוג למדעי היהדות על-פי חזון רב-תרבותי. כמו כן היה שותף בהקמת הקתדרה לחקר יהדות אתיופיה. דוד מייסד שותף של "כולנא" – בית לתרבות, זהות ומסורת. הוא היה שותף להקמת המכינה הקדם-צבאית בירוחם, לתוכניות "אלול מן המזרח" ולבית הספר ליצירה מסורתית עכשווית. זה עשור הוא מוביל מסעות מנהיגות וזהות למרוקו במסגרת "כולנא מרוקו". בעברו ריכז את פרויקט הבגרות "כל אחד יכול" בירוחם לצמצום פערים לימודיים, היה בגרעין המייסד של "ממזרח שמש" והקים וניהל את רשת החינוך "מורשה" במסגרת "כל ישראל חברים".


פרופ' גיא בן פורת

חבר סגל אורח

פרופ' גיא בן פורת הוא מומחה למדע המדינה ויחסים בין לאומיים, בעל תואר דוקטור ביחסים בין-לאומיים ומדע המדינה מאוניברסיטת ג׳ונס הופקינס בארה״ב. מחקר הדוקטורט שלו עוסק בהשפעת הגלובליזציה על תהליכי השלום בישראל ובצפון אירלנד, וספרו המבוסס על מחקר זה זכה בפרס מכון פרנקפורט לחקר השלום (PRIF). מחקריו הנוספים עוסקים בסוגיות ביחסים בין-לאומיים, פוליטיקה השוואתית, יחסי דת ומדינה ותהליכי חילון בישראל, ויחסי משטרה-מיעוטים בישראל ובעולם. מחקרו על השפעת שינויים כלכליים ודמוגרפיים על זהויות דתיות וחילוניות בישראל זכה בפרסים מטעם האגודה ללימודי ישראל והאגודה הישראלית למדע המדינה. גיא הוא פרופ' מן המניין במחלקה לפוליטיקה וממשל באוניברסיטת בן-גוריון בנגב, והוא שימש כראש המחלקה בשנים 2022-2018. בעבודתו במרכז מנדל למנהיגות בנגב גיא מלמד בתוכניות ההכשרה בנושאי ממשל, מדיניות ושלטון מקומי, בדגש על חקר הנגב, לצד שותפות בפיתוח תוכנית מנדל למנהיגות בכירה בנגב.


ד"ר יאיר ורון

חבר סגל אורח

יאיר ורון הוא מרצה וחוקר המתמחה באדריכלות, בדגש על ההיסטוריה של אדריכלות, מורשת ושימורם של מבנים ואתרים היסטוריים. הוא משמש מרצה ומרכז תוכנית לימודי התעודה בשימור אדריכלי בבית הספר לארכיטקטורה של אוניברסיטת אריאל. יאיר מכהן כחבר בכמה ועדות מדעיות בינלאומיות אשר עוסקות בשימור תרבותי בארגון איקומוס ישראל, ומשמש כנציג הרשמי של ישראל בוועדה המדעית הבינלאומית למורשת ביצורים וצבא (ICOFORT). בין פרסומיו האקדמיים של יאיר אפשר למצוא את הספר 'דוד קאסוטו - שני עולמות' – הומאז' ליותר מחמישים שנות פעילות מקצועית של האדריכל דוד קאסוטו אשר פורסם באיטלקית ובעברית. מחקרו עוסק בשימור נכסי מורשת ביטחון, תיירות אופל בארץ ובעולם, מורשת צורמת ומקומות של זיכרון כואב, ויחס האוכלוסייה למורשת הבנויה של משטרים טוטליטריים. הוא עוסק בייעוץ לארגונים לאומיים ופרטיים, בפרויקטים של תכנון והתחדשות עירונית ובתחום שימור מבנים ואתרים היסטוריים. בשנת 2020 הוביל את פרויקט הפיילוט הארצי "פתוח לרגל שימור" של המשרד לירושלים ומורשת, המועצה לשימור אתרי מורשת בישראל, רט"ג ורע"ת. ליאיר תואר ראשון באדריכלות מאוניברסיטת הפוליטכניקו של מילאנו, תואר שני בשימור ופיתוח נוף ונכסי תרבות מהמחלקה לגיאוגרפיה וסביבה מאוניברסיטת בר-אילן, ותואר דוקטור מהמחלקה לגאוגרפיה וסביבה באוניברסיטת בר-אילן. נושא מחקרו: "נכסי מורשת במעבר במרחבים עירוניים – מאפיינים והשלכות על מעמדם ותפקודיהם של נכסים ומתחמים צבאיים ששינו את מעמדם מתפקיד ביטחוני לתפקיד אזרחי".


פרופ' אבי קפלן

חבר סגל אורח

פרופ' אבי קפלן הוא פרופסור מן המניין לפסיכולוגיה חינוכית באוניברסיטת טמפל (Temple University) בפילדלפיה, ארה״ב. לפני כן היה חבר סגל במחלקה לחינוך באוניברסיטת בן גוריון בנגב, וכיהן בתפקיד ראש המסלול לייעוץ חינוכי. אבי מלמד וחוקר תהליכים של מוטיבציה וזהות, ועוסק בשאלות כגון: כיצד מאפייני הסביבה משפיעים על מוטיבציה והבניית זהות? איך התערבויות יכולות לקדם תהליכי פיתוח זהות של בעלי תפקידים בסביבות שונות? ומה אנשים יכולים לעשות כדי למלא תפקיד פעיל ומודע בהבניית הזהות והמוטיבציה שלהם? אבי הוא עמית כבוד (Fellow) באגודה למדעי הפסיכולוגיה (Association of Psychological Science) ובאגודה האמריקאית לפסיכולוגיה (American Psychological Association), הוא שימש כסגן הנשיא של היחידה לפסיכולוגיה חינוכית (Division 15) באגודה האמריקאית לפסיכולוגיה, והיה העורך של כתב העת Journal of Experimental Education.


ד"ר חגית קריק

חברת סגל אורח

ד"ר חגית קריק היא היסטוריונית ואשת חינוך, בעלת תואר דוקטור מבית הספר להיסטוריה ע"ש צבי יעבץ באוניברסיטת תל אביב. המחקרים שלה עוסקים בהיסטוריה החברתית והתרבותית של הקולוניאליזם הבריטי בפלשתינה ושל רפואה באימפריה הבריטית, ומתמקדים בסוגיות של זהות, קהילה, מעמד, מגדר וגזע. חגית השתלמה בפוסט-דוקטורט בפרויקט מחקר של ה-ERC "היסטוריה אזורית של רפואה במזרח התיכון", בחוג ללימודי האסלאם והמזרח התיכון באוניברסיטה העברית, והייתה חוקרת אורחת באוניברסיטת אוקספורד – במרכז להיסטוריה של המדע, הרפואה והטכנולוגיה ובמרכז להיסטוריה גלובלית. ספרה "פינה בשדה נכר: הקהילה הבריטית בתקופת המנדט" עתיד לצאת לאור בקיץ 2024 בהוצאת מאגנס האוניברסיטה העברית. לחגית ניסיון מקצועי רחב בהדרכה ובהנחיית קבוצות, וכן בייעוץ תוכן ופיתוח פדגוגי. היא פועלת שנים רבות במרכז "מול נבו" לפיתוח דיאלוג חינוכי חברתי, שם הדריכה משלחות נוער לפולין ברוח ההומניזם, פיתחה ומדריכה מסע חלופי בישראל, ומנחה סדנאות בנושא ג'נוסייד, שואה ותרבות זיכרון.


צוות

שקד אורבך

פקידת ערב

שקד אורבך היא סטודנטית לתואר שני בנוירופסיכולוגיה שיקומית במכללה האקדמית תל אביב יפו ובעלת תואר ראשון בפסיכולוגיה וניהול מאוניברסיטת בן-גוריון בנגב. כיום, נוסף על עבודתה במרכז מנדל למנהיגות בנגב, שקד מבצעת פרקטיקום כמטפלת במרפאה הנוירופסיכיאטרית במרכז הרפואי האוניברסיטאי סורוקה. היא מתגוררת בבאר שבע.


ענבל אשד

מובילת קהילת הבוגרים של מרכז מנדל למנהיגות בנגב

לפני הצטרפותה למנדל שירתה ענבל בזירת הדיפלומטית במשך כעשור: תחילה כיועצת מדינית בכירה במשלחת ישראל לאו"ם בניו יורק, משם עברה למלא את תפקיד ממלאת מקום מנהלת תוכנית האו"ם בנושא "זיכרון השואה" במטה האו"ם, ולאחר מכן שבה ארצה כדי להצטרף אל שורות משרד החוץ כדיפלומטית. בשנים האחרונות היא ממלאת תפקידים ניהוליים במגזר השלישי. במסגרת זו ניהלה פרויקט שיתוף פעולה אזורי שהביא יחד קהילות מישראל, מירדן ומהרשות הפלסטינית, ניהלה עמותה בתחום הפיתוח הכלכלי האזורי, ושימשה בתפקיד מנהלת שותפויות בעמותה ארצית. לענבל תואר שני בלימודי זכויות אדם מאוניברסיטת קולומביה בניו יורק, ותואר ראשון בתקשורת ובמדעי המדינה מ-Hunter College (CUNY). ענבל מתגוררת בערד עם בן זוגה ושני בניה.


חני בוטראשוילי-חוטובלי

מנהלת אדמיניסטרטיבית

לחני התמחות בלימודי רפואה משלימה. היא בעלת תואר ראשון בלימודים רב-תחומיים במדעי הרוח והחברה ממכללת ספיר, ובעלת ניסיון בתחום המנהלה והמזכירות. חני תושבת באר שבע, נשואה ואם לשניים.


רעיה בן יוסף

פקידת ערב

לרעיה דיפלומה מסוג 3 בהנהלת חשבונות מהמכללה למינהל בבאר שבע. לפני פרישתה לגמלאות שימשה מנהלת בכירה באגף הכספים של חברת "עמידר" במשך 36 שנים. לאחר מכן עבדה כרכזת במרכז האבחון ללקויות למידה באוניברסיטת בן-גוריון בנגב. היא מתגוררת בבאר שבע.


גילי ברייר

עוזרת מקצועית

לגילי תואר ראשון במדעי החברה וניהול ותואר שני בסוציולוגיה ארגונית מאוניברסיטת בן-גוריון בנגב. לפני הצטרפותה למרכז מנדל למנהיגות בנגב עסקה באבחון תעסוקתי ובגיוס עובדים במכון אדם מילא, ושימשה עוזרת מחקר עבור מחקר חינוכי במכון הנרייטה סאלד. גילי מתגוררת עם משפחתה בשובל.


דן גלזרמן

עוזר מקצועי

דן גלזרמן, יליד ותושב הנגב, בעל תואר ראשון במדע המדינה ובלשנות מאוניברסיטת תל אביב. לפני הצטרפותו למרכז מנדל למנהיגות בנגב ערך מטעם ארגוני חברה אזרחית תחקירים הממוקדים בסוגיות של צדק חלוקתי במדינת ישראל בכלל ובחברה החיה בנגב בפרט, וביצע מעקבים אחר יישומן של החלטות הממשלה. דן עורך טקסטים אקדמיים ומדעיים בנושאים חברתיים.


שירה דוד

רכזת תהליך המיון

לשירה תואר ראשון בניהול משאבי אנוש מהמכללה האקדמית ספיר. בתפקידה האחרון שימשה רפרנטית במשרד עורכי דין בבאר שבע, ובעברה עסקה בהדרכות במיזמי תיירות ובארגונים נוספים בנגב. מתגוררת בעיר העתיקה בבאר שבע.


יעל הדר

רכזת תוכנית מנדל למנהיגות תרבות בנגב

ליעל תואר ראשון בחינוך מיוחד ולימודי מזרח אסיה מאוניברסיטת תל אביב והכשרה כהידרותרפיסטית מטעם בית איזי שפירא. כיום היא מסיימת הסמכה לאימון אישי (קואצ'ינג) במכון אדלר ונמצאת בתהליך הכשרה לטיפול בתנועות עיניים למטרת ריפוי מצבי טראומה. לפני שהצטרפה למרכז מנדל למנהיגות בנגב הייתה יעל רכזת תוכנית תעסוקה במגזר השלישי ולפני כן התגוררה בבייג'ינג במשך כשנתיים וחצי, שם למדה את השפה הסינית ועבדה בביטחון תעופה. יעל מתגוררת עם משפחתה בבאר שבע.


אריה ניסנבאום

רכז מחקר ופיתוח

לאריה תואר שני בסוציולוגיה ביקורתית ותואר ראשון בסוציולוגיה, אנתרופולוגיה וניהול, שניהם מאוניברסיטת בן-גוריון בנגב. לפני הצטרפותו למרכז מנדל למנהיגות בנגב עבד כמתרגל, עוזר הוראה ועוזר מחקר במחלקה לסוציולוגיה ואנתרופולוגיה באוניברסיטת בן-גוריון, חונך ומדריך במסגרות חינוך מתמטי וטכנולוגי לצעירים ומנהל רשת בתחום המחשוב. במסגרת תפקידו במרכז מנדל למנהיגות בנגב כרכז מחקר ופיתוח, הוא שותף בקידום פיתוח תוכניות מנהיגות חדשות, במחקר ובכתיבה. אריה מתגורר בבאר שבע.


רועי סוקולובסקי

רכז תוכנית מנדל למנהיגות רפואית לנגב

לרועי תואר ראשון בפילוסופיה מערבית והגות יהודית ובלימודים הומניסטיים מן המרכז האקדמי שלם. לפני הצטרפותו למרכז מנדל למנהיגות בנגב עבד כמנהל פיתוח משאבים ושותפויות במרכז יעקב הרצוג וכרכז פרויקט "נפגשים בשביל ישראל". במסגרת תפקידים אלו היה ממונה על ליווי תהליכים אסטרטגיים של גיבוש חזון ועדכון מטרות, ועל ליווי אדמיניסטרטיבי של תוכניות שונות. נוסף על עבודתו במרכז מנדל למנהיגות בנגב, רועי עוסק בהדרכת תצפיות אסטרונומיה למפקדים בצבא וכן על ריכוז צוות ההדרכה בעמותת "הדובה הגדולה – אסטרונומיה תצפיתית" והדרכת קהלים מגוונים במסגרתה.


אייל פרידמן

רכז תוכנית מנדל למנהיגות אזורית בדימונה, ערד והנגב המזרחי ורכז תוכנית מנדל למנהיגות בכירה בנגב

לאייל תואר ראשון בכלכלה ולוגיסטיקה מאוניברסיטת בר אילן. לפני הצטרפותו למרכז מנדל למנהיגות בנגב עבד כמנהל לקוחות בשיווק דיגיטלי, ובמסגרת תפקידו בנה אסטרטגיות שיווקיות וניהל את הוצאתן לפועל. בעבר היה שליח בני עקיבא בלוס אנג'לס, ארה"ב, ניהל במשך ארבע שנים תוכניות חינוכיות וצוות הדרכה בפעילות השוטפת של הארגון במהלך השנה, ומילא תפקיד חינוכי בכיר במחנה הקיץ. כחלק מהשליחות עסק ביצירת קשרים בקהילות השונות ובהרחבת הפעילות ושיתופי הפעולה בין מוסדות לקהילות אזוריות. בחזרתו ארצה בחר אייל להתגורר בירוחם עם אשתו וארבעת ילדיו.


מרק שבתייב

מטמיע ציוד טכני

מרק הוא מטמיע ותומך טכני בעל ניסיון של למעלה מ-6 שנים בתחום הגנת אתרי אינטרנט ושרתי רשת. למרק התמחות בניהול שרתי WEB ושלוש הסמכות בתחום אבטחת המידע. הוא בוגר עתודת אבטחת מידע וסייבר ממכללת INT לחדשנות טכנולוגית, שם התמחה בניהול רשתות ארגוניות ובאבטחת מידע, וממכללת ITSAFE, שם התמחה בחקירות מודיעין ואיסוף מידע בעולם הסייבר ובתגובה ראשונית לאירועי סייבר ופשיעה מקוונת. כיום מרק לומד אבטחת מידע וסייבר באוניברסיטת בר-אילן, בקורס למומחי סייבר עם התמחות בווירטואליזציה ובענן. הוא מתגורר בבאר שבע.


טל שמש

מזכירה ופקידת קבלה

לטל תואר ראשון בכלכלה וניהול מהמכללה האקדמית אשקלון. לפני הצטרפותה למרכז מנדל למנהיגות בנגב הייתה טל בנקאית אישית בבנק הפועלים בבאר שבע. בעבר הייתה עוזרת מנכ"ל ומנהלת אדמיניסטרטיבית ב"בית מוריה" בבאר שבע, ורכזת שירות לאומי בארגון "בת עמי".


משק ותחזוקה

מרים יצחק

אם בית

למרים ניסיון רב בניהול צוותי ניקיון בבתי ספר ובסיעוד לקשישים במסגרת הביטוח הלאומי. היא אם הבית במרכז מנדל למנהיגות בנגב מאז הקמתו בשנת 2006. מרים ילידת באר שבע, נשואה ואם לשתי בנות.