עמרי קרן לפידות

הר הנגב - קהילה של תרבות וירטואלית

קידום שיח תרבות בנגב בעזרת כלים דיגיטליים

עמרי קרן לפידות

צילום: עמרי קרן לפידות

אתגר

איך לקדם שיח תרבות מקומי באזור רחב ידיים המאופיין באוכלוסיות שונות?

חזון

יצירת סביבה של תרבות וירטואלית לאנשי הנגב המאפשרת פרספקטיבות מגוונות וספקטרום רחב, דינאמי ומכיל.

להמשך קריאה

ערכים

פתיחות, ריבוי קולות, אותנטיות, קבלה והכלה.

עמרי קרן לפידות

הדמיה

עמרי קרן לפידות

חזון

הנגב הוא אזור נרחב בעל מאפיינים גאוגרפיים ודמוגרפיים ייחודיים. קסמו של הנגב קשור בעבותות למרחבים הפתוחים ולאוכלוסייה המגוונת, אך הפיזור הזה גם יוצר אתגרים בכל הנוגע למפגש תרבותי מפרה ומעשיר. גם ניסיונות ליצור מפגש כזה בנקודות מרכזיות יוצרים חסמים והדרה סמויה של מי שלא יכולים לפנות את הזמן הדרוש או לכסות את המרחק הגאוגרפי.

הסביבה הווירטואלית מאפשרת כיסוי של המרחק הגאוגרפי ומבטלת חסמים רבים (אם כי לא את כולם). בסביבה וירטואלית ייתכן מפגש של נשות ואנשי תרבות ממצפה רמון, חורה, אופקים, רהט, ערד, שדרות, נתיבות, עומר, לקיה, בארי וניצנה. לכך דרושה רק גישה לאינטרנט ותו לא. המודל של ״הר הנגב״ מתבסס על זירת תרבות וירטואלית במרחבי הרשת. בתור התחלה תפעל הקבוצה תחת הפלטפורמה של פייסבוק.

ניהול הקבוצה יתבצע בסינרגיה בין שתי דרכים פופולריות לניהול קבוצות בפייסבוק: קבוצה פתוחה להשתתפות לצד חלקים בה מתבצעת אוצרות תוכן, בה שכבת הניהול מחליטה אילו תכנים יעלו. הניהול מבוסס על קדנציות. כל אחד מהמנהלים/ות ינהל את הקבוצה לפרק זמן של שבועיים. במהלך הקדנציה ניתנת לו מלוא הסמכות ומלוא האחריות: אישור פוסטים, שיתוף תכנים, הזמנת המעגלים החברתיים שלו או שלה. כל זה נעשה ללא התערבות (מלבד במקרים חריגים). כמובן שחברות/י הקבוצה מוזמנות/ים להציע תכנים ולהזמין את המעגלים שלהם/ן לקבוצה גם מחוץ ל"קדנציה״.

להערכתי מודל זה עשוי להביא בשורה מעניינת גם ברמת הקבוצה הספציפית, ואולי אף ברמות ובמעגלים שמחוץ לרשתות החברתיות, ולייצר הנהגה פעילה, אותנטית, מכילה ומעודדת פעולה. מכאן נותרת רק ההתמודדות עם מערך המדידה האינטרסנטי של קונצרן-העל המספק את האכסניה – מערך שתפקידו לייצר מקסימום מידע מפולח בעל ערך מסחרי. אמנם מדובר בשאיפה כמעט יומרנית, אך תקוותי היא לראות את דרך הפעולה של הקהילה הזו יוצרת הצלחה במדד חדש, לא מבוסס טרפיק אלא מבוסס תוכן אותנטי, פרספקטיבות מגוונות וספקטרום רחב, מתרחב ומכיל.

צילום: עמרי קרן לפידות

מטרות

  • קידום ניהול משתף שיאפשר אחריות קהילתית.
  • שילוב מגוון רחב של קהלים בנגב המכסים את קשת הקולות החברתיים, תרבותיים והגיאוגרפיים הקיימים באזור.
  • עידוד שיח תרבות איכותי ורציף שיאפשר התערבות מינימלית בתכנים.
עמרי קרן לפידות

עמרי קרן לפידות

בוגר לימודי צילום וחינוך במכללה האקדמית ויצ״ו חיפה בהצטיינות יתרה. בסיום לימודיו הקים והפעיל את הסדנא לצילום קהילתי, ובה עסק בקיום סדנאות חינוכיות לנוער. לימד צילום במגוון מוסדות, בהם אוניברסיטת בן-גוריון בנגב, אורט ירוחם, אשל הנשיא וביה״ס הריאלי בחיפה. נשוי ואב לארבעה, חבר קיבוץ חצרים.