מרכז לאמנות ותרבות באיבים
הקמת חוות תרבות לקידום חדשנות אמנותית ויצירה מקורית בנגב
איור: אביבה פרידמן
איך מקימים מרחב פיסי ליצירת תרבות מקומית ומקורית בצפון הנגב?
פתיחות, יצירתיות, שיוויון, חדשנות, הכלה ואוונגארד.
איבים שייכת למועצה אזורית שער הנגב, מועצה של קיבוצים ומושב
איבים קרובה לרצועת עזה
איבים צמודת-דופן לשדרות
איבים רחוקה כ-90 דקות מתל אביב
אני מציעה להקים באיבים חוות תרבות ואמנות, מקום ניסיוני, מעז, מסקרן, אלטרנטיבי, שיכול להכיל את הקהלים השונים בצפון הנגב, דרך היצירה. יש בכוחו של המקום הייחודי, ששמר על עצמו מפני הזמן ושונה ממה שסביבו (לא עיר, לא קיבוץ, לא מושב) מעין אי בים, לשוט בין הגדרות האמנות: גבוהה/נמוכה, עיר/כפר, פריפריה/מרכז, אשכנזי/מזרחי, תהליך/תוצר.
חוות התרבות תהיה מקום שלא מפחד לשאול ולהתנסות ביצירה, בתהליך. כזו שתקח בחשבון את המיקרוקוסמוס של איבים ביחס לסביבה שלו – סביבה משתנה ומתפתחת, אך גם כזו שיש בה אתגרים חברתיים, פוליטיים וביטחוניים שזקוקים לעין וללב של היוצרים.
השונות בין המקומות הבנויים (על גווניה השונים) לבין המרחב הפתוח שסובב את איבים עשויה להוליד זרות, גם במובן החיובי של המילה – כזו שמשאירה את העין ביקורתית ואת הראש סקרן, חומרים שמהם עשויה היצירה.
צילום: אביבה פרידמן
עובדת בסטודיו לאדריכלות שהקימה עם שותפים – "זרתא סטודיו" - החולש על רבים מהרחבות הקיבוצים בנגב הצפוני ומעבר – בתים פרטיים ופרויקטים ציבוריים. דוגמאות לפרויקטים: מקווה ומרכז העצמה נשי בשדרות, כפרי סטודנטים, מבני רווחה עבור מרכזי חוסן בשער הנגב, מבני חינוך במכללת ספיר, שכונות חדשות בקיבוצים, מכינות קדם-צבאיות, גני ילדים בעירות פיתוח ובמועצות אזוריות, מתחמי עבודה שיתופיים, שימוש חוזר במבני ציבור נטושים, מרכזי תעסוקה מוגנים ועוד.
סיימה לימודי אדריכלות בבצלאל. בתקופת הלימודים עבדה בהקמת תערוכות והתנדבה ב"בית הגלגלים". בצבא הייתה מדריכת חי"ר ובתיכון למדה במגמת מוזיקה. גדלה בירושלים למשפחה דתית ליברלית, בת שנייה מתוך ארבעה להורים נדירים. גרה במושב קלחים בצפון הנגב המערבי עם בן זוגה ושלושת ילדיהם.